Rejsedagbog

På denne side er I velkommen til at skrive en lille log om jeres opleveler til forskellige arrangementer, som liverollespil og kongresser. Det vi rigtig gerne vil høre om er:

  • Hvilke forventninger havde du inden du tog af sted?
  • Hvad oplevede du?
  • Har du gode råd til andre vdr. ligende arrangement?
  • Husk, dette er ikke en vurderingsside 🙂

College og Wizardry november 2014
Harry Potter live i Polen på Czocha slotCollege og Wizadry

En tur med formanden

Allerede før sommerferien blev jeg ivrigt pålagt at dette scenarie var et must at være med til. Det skulle da også vise sig at to dage efter tilmeldingen havde åbnet var billetterne udsolgt og jeg havde en af dem. På det tidspunkt var det for mig noget der var langt ude i fremtiden, men også lød magisk.

Den søde formand Ida Mia Thylstrup, fik mig hurtig med på ideer og vi fandt på plots og påbegyndte vores rejse meget tidligt. Dette bestod i wand making og choice of house & path. Scenarioet gav os stor mulighed for selv at forme vores karakter, selvom det i sidste ende var arrangørerne der lavede vores karakter ark.

John-Paul Bichard
John-Paul Bichard

Dette var noget vi tidligt fik udleveret og selvom forskellen mellem vores karakterer var til at se, så lod det også ikke forhindre i at lave en hed romance mellem vores to kreative botanik piger.

Dagen nærmede sig og flybilletterne blev bestilt. Vi indså, at i dette tilfælde var det kun ned af bakke at være jyde, for fra Billund skulle vi mellemlande 2 gange, og bussen kørte kun fra København. Så selvom vi allerhelst ville følges med de andre danske nørder skreg vores pengepung og vi måtte rejse to mand alene mod Polen.

Flyveturen derned med mellemlanding i Frankfurt og München gik efter planlagt og ved Wroclaw lufthavn, blev også og en del andre hentet af en bus. Nu skulle vi bruge over en time på bus, og brugte tiden på at betragte det polske landskab.

Spilstart: En drømmeverden

Som bussen kom frem mærkede jeg en kildren i maven og vidste at lige om lidt, bag disse murer ville et slot komme til syne. Jeg blev ikke skuffet! For som i et rigtigt eventyr stod Czocha slot flot og prægtigt og gav allerede en stemning af magi.

Selvom Ida og jeg var trætte skulle vi finde vores værelser og gik straks i gang med spillet. Vi blev vejledt og måtte utålmodig vente før vi rigtig kunne starte på vores plots.

John-Paul Bichard
John-Paul Bichard

Da vi blev sluppet fri forsvandt fødderne under mig og jeg endte hurtigt ud med at finde en af de mange hemmelige passager omkring på slottet. Den første tid gik for mig ud på at undersøge alting. Op og ned af trapperne ned i kælderen og op i astronomi tårnet (Og med nød og næppe ned igen.) Til spisning fik man endelig mulighed for at få et overblik over alle de deltagende som var elever. Langt fra alle var til stede, men dem der var der var helt klart en del af et magisk kollegie, for der var spidse hatte, sjove hår farver, eksotiske kostumer, og lærende som alle havde et spænende personlighed. Det var selvfølgelig umuligt at lære alle at kende, men jeg fik dog kendskab til dem i vores hus. Libussa, de kreative og eventyrlystne løver havde fra starten et godt sammenhold. Vores to præfekter var utrolige og man følte sig virkelig hjemme.

Juniors: Dit hus værdig

Det skulle også ske sig at de unge første års elever alle skulle tildeles et hus hver, og det var op til dem selv at besøge de forskellige huse. Ud over Libussa var der 4 andre huse. Faust, dragerne og grundlægger af skolen. Durentuis ”kyllingerne” som jeg kaldte dem, men stolte haner som havde et godt forhold til Libussa. Molin som havde en Golem som våbenskjold og til sidst Sendivogius som havde en hvid føniks.

Alle husende havde deres forskelle og samtidig paralleller med dem vi kender fra Harry Potter universet på Hogwarts.

Men opgaven for de nye elever var så at besøge de forskellige huse og finde ud af hvor de passede ind. Dog vil den sidste beslutning blive taget af den respektive lærer og præfekt fra de forskellige huse.

Cosmic Joke
Cosmic Joke

Da opdelingen begyndte, fik alle de første årige et hus at være ved og pludselig var der knapt så meget plads tilbage i opholdstuen. I Libussas opholdstue var det dog på forhånd bestemt at de første årige skulle lave en eliksir der bar præg af husets ånd. Dette formåddet de utroligt nok og en drik som fik der til at gøre ting du ellers ikke turde gøre, blev accepteret og gik derefter på tur som alle skulle drikke en tår.

Rose og Lotus: Vil du til Ballet med mig? 
Christina Molbech
Christina Molbech

Det skulle ske at Idas og min karakter (Rose og Lotus) havde siden andet år små flirtet og var nu åbent kærester. Men stadig havde Rose ikke fået spurgt Lotus om hun ville med til ballet. Men lykken skinnede på Lotus, for denne drik som de første årige havde lavet, fik generte Rose til at tage sig sammen, og hun fik svaret ja!

Desværre måtte de to kærligheds fugle bruge meget tid væk fra hinanden, for deres timer var adskildt. Rose, som kom fra Durmstrang var Healer, mens Lotus fra Kenya var Magizolog. Deres veje havde først rigtigt mødtes på andet år, og nu så de kun hinanden til magiske artefakter timer, og så efter spisning. Det var dog lettere problematisk, for Lotus havde sin egen ide om hvad hun ville bruge sin tid på. Mange løfter blev lavet, omkring at hun ville se mens Rose lade sig ud med Quidditch holdet eller de skulle mødes i storsalen, men hver gang dukkede Lotus ikke op.

På sine første to skole dage, mødte Lotus op til 2 lektioner og to botanik timer, som ikke var en del af hendes skema. Noget af en bedrift, når hun havde 10 timer sammenlagt. Men den unge Senior havde andet på hjernen end lektier og skole, hvilket også gav bagslag. Hendes nysgerrighed og samtidig ønske om faktisk at måde op til en time fik hende i storeproblemer. På anden dagen, hvor Lotus havde lovet Rose at se hende til træning, skulle hun møde til magiske væsner nede i fangekælderen. På sin vej opdagede hun at en ellers aflåst dør stod op og trangen til at undersøge den blev for stor. ”Bliv der!” blev der råbt som Lotus stak hovedet undersøgende ind. Panisk trådte hun flere meter tilbage og ud kom en vaske ægte varulv. Hun stivnede og glemte alle de fortryllelser hun kendte til og mærkede kun smerten fra dens tænder der borede sig ned i hendes arm. Lotus fik hurtigt hjælp og slap med skrækken. I dag er der kun et langt ar på hendes arm, og hver fuldmåne klør arret, men varulv er hun endnu ikke blevet, pga de eliksirer, som de dygtige lærer har lavet til hende.

Afslutning: Vi ses til næste gangLaaangt hjem

Dagende gik alt for hurtigt, og på vej hjem til Danmark savnede man allerede det magiske slot. Oplevelser har været fantastisk, og rosen er væltet ind til arrangørende.  Vi ved at både et re-run og en sequel er blevet lovet, så savnet skal ikke blive langt. Hertil vil jeg opfordre alle der har lyst, som ikke var med til det første, komme med til Re-run’et. Det bedste live jeg nogensinde har været til er nu ovre, og jeg glæder mig som et lille barn til det næste! Jeg håber i kigger de mange billeder igennem som kan findes på facebook!

Se teaser for dokumentaren her og selve dokumentaren her

Vh.

Trine Wad Larsen

 

Forum 2014
Bifrost landsstævne

WhiteRoom transportablé

26.-28. oktober 2014

Denne weekend fyldte seks medlemmer af A New Hope nogle biler og farede imod de fynske himmelstrøg. Mange af os havde aldrig været på Forum før, så hvad der ventede var ikke helt vidst, men efter sigende skulle arrangørerne havde tilgodeset os jyder, ved at vælge en gammel gård som lokation.

”På Forum er vi der alle med samme formål, nemlig at lære af hinanden, lære hinanden at kende på tværs af foreninger og landsdele.” (citat Gaffa og Lau)

Som en del af forum deltog vi i mange forskellige talks og debatter, tilegnet os ny viden og delt holdninger. Der var også mulighed for at spille de nye Særimner-scenarier, som vi også har taget med hjem til Hopes bogsamling.

Peter og Ida afholdte selv en talk om WhiteRoom, dertil havde vi taget en hvid pavillon og lyssystemet med os. Deltagerne til talken var imponeret og inspireret. Gennem debat udviklede vi videre på mulighederne for vores eget og for andres fremtidige WhiteRooms.

Der var god mulighed for at netværke med kreative mennesker fra hele landet, henover lækket mad eller en øl i baren.

Traditionen tro var der auktion. Pengene fra auktionen er de midler som skaber bifrostpuljen. Derefter var der stor fest med iPod-battle og hvad der ellers følger.

vh.
Peter, Troels, Anders W, Rasmus B, Ulrick og Ida