Rune magi

For at man kan forstå og bruge runer, skal man være en sejd der specialiseret sig inden for runer som rune mager, en Rune mager har en runemager rune tydelig på sig da den viser deres forbindelse til gudernes visdom gennem runer.

Det er ikke nok at se en rune og vide hvad den kan. 

For at kunne lave en rune selv, skal man have studeret den eller lært den fra en anden sejd.

Man kan kun lærer og videregive runer med runemager-runen.

når en sejd laver en rune på en anden er det vigtigt at lave et klart og tydeligt ritual i en rune cirkel hvor man påkalder gudernes gunst for at bruge deres kraft til at ligge i runen.   

Rune cirkel

Runer skal laves i en rune cirkel, hvor der er god kontakt med guderne. Der er en indviget rune cirkel som en del af byen. Laves runer i en midlertidig rune cirkel, er prisen det dobbelte af den normale. Yderligere skal der laves en midlertidig cirkel i mel, hvor i runen også kan laves. Cirklen skal måle 1-1,5 meter og runen skal tegnes så den udfylder cirklen. Kun en rune per midlertidig cirkel. Melet skal blive liggende, da det ingame brænder sig fast til jorden. 

(Når en sejd vil lave et rune ritual skal denne tilråbe guderne for at få deres opmærksomhed, her efter placers offeret på alteret eller en tilsvarende æresplads, herefter påtegnings runen i cirklen med mel (knogle støv) og runen males på modtageren et synligt sted under lovprisning til guderne fra sejden, til slut takker sejden guderne for deres visdom og styrke.) 

Rune ceremonier 

ved særlige lejligheder hvor man ønsker gudernes opmærksomhed eller velsignelse kan sejder udføre en ceremoni hvor de med ofre enden i guld eller tilsvarende værdifulde ting.

dette gøres ved at tegne adskillige runer i en Rune cirkel, bringe et passende offer tilsvarende størrelserne på den velsignelse, tilstedeværelse eller råd der ønskes af guderne og skulle offeret og ceremonien glæde guderne vil sejderne få en åbenbaring fra guderne om deres vilje. 

( vis man vil holde en ceremoni hvor der vil være en GM tilstede for at lave noget ekstraordinært og skal derfor aftales med en GM, ellers er det meget som et ritual men bare større og mere prægtig)   

Rune Tavle

for at kunne holde på runernes visdom er det vigtigt for en runemager at skrive dem ned på en Runetavle, det er her en sejd samler gudernes visdom og kan tilføje nye runer vis der bliver fundet nye på deres færd rundt i verden.

en sejd der møder en anden sejd, der har andre runer på sin rune tavle som den ene ikke kender, er det muligt for en runemager, at lære en anden runemager, de runer der er på deres rune tavle, ved at forklare og fortælle deres forståelse for runen, for derefter at lave et ritual hvor runen bliver overført til den anden runemagers Rune tavle.     

(for at overføre en rune fra en rune tavle til en anden, skal runemagern der kender runen, udføre ritualet som normalt og ofringen skal betales som normalt men modtageren er runetavlen der skal modtage runen i stedet for en person.)  

( en rune tavle kan laves på mange måder men en måde at lave den på kan være at have et stykke tynd træ hvor man har ridset, brændt eller tegnet runerne og deres beskrivelse ind på og herefter er det  en gode ide at udsmykke den på en måde der viser at man værdsætter den viden guderne har skænkede en og man kan godt have flere rune tavler vis der enden ikke er mere plads på den ene eller man bare gerne vil have flere)

Runer

ᚹᛟᚨ – Vennepagt : viser et bond velsignet af guderne 
Pris: Knogle støv, 2 X stor Rød Ædelsten, gaver, blod’s blanding – ceremoni 
ᚾ – Ulykke rune : en forbandelse ved skade af en sejd
Pris: – kontakt en GM
ᛃ – Beskyttelses rune : +2 KP midlertidigt
Pris: Urter, Knogle støv – ritual
ᛜᛃ – livs rune : +1 KP permanent
Pris: Urter, Øl, Bandage, Knogle støv – ritual
ᛁ – førstehjælps Rune : Heler de døende 
Pris: Knogle støv, Urter – kort ritual
ᛦ – Rune mager : Viser kendskab til runer 
Pris: Knogle støv –  ceremoni
ᚢ – Beserker rune : aktiver Beserkergang
Pris: Knogle støv, Urter x 2, stor Rød Ædelsten  – ritual
ᛚᛜ – Helbredelses Rune : heler en til sit fulde KP
Pris: Knogle støv, Urter, Bandage, Øl – ritual
ᛚᛜᛞ – Heler Rune : + 2 passiv heleing
Pris: Knogle støv, Urter, Bandage, stor Rød Ædelsten  – langt ritual
ᚦ – skjold Rune : +2 RP midlertidigt 
Pris: Knogle støv, Øl  – ritual
ᚦᛏ – hærdnings Rune : + 1 RP permanent
Pris: Knogle støv, Øl , Ædelsten, Bandage  – ritual