Om Sagaer fra Norden

Sagaer fra Norden er et vikinge- og nordisk mytologi-inspireret liverollespil med low-fantasy elementer, lavet i samarbejde med foreningen A New Hope i Herning.
Spillet foregår i Midgård, som er menneskenes land og vil blive præget af magtbalancer, klanstridigheder og magiske elementer!

Vision

Sagaer fra Norden bygger på en lyst til at lave et Liverollespil som er omfavnende for en bred aldersgruppe, med mulighed for at introducere spillet til unge, ældre og erfarne spillere og samtidig skabe et liverollespil der tilbyder familier at prøve kræfter med liverollespil.
Vi ser det som et vigtig element at få liverollespil tilbage til Herningområdet og hjælpe med at skabe en ny generation af rollespillere.
Vores fokus ligger på et simpelt system, med få regler. Vores tøj-krav er sat efter at nye spillere ikke skal investere en masse i nyt tøj. Der er mulighed for at låne af foreningen.
Vi har forsøgt at lave en verden som i stor grad stemmer overens med de historier og legender som man kender fra Nordisk mytologi. Det er en vigtig del af den danske kultur som vi ønsker at formidle til unge og voksne. Der findes elementer af magi i spillet, men konceptet hedder ‘Hvis man kan, så kan man’.

Målgruppe

Liverollespillet retter sig primært mod 13+, og fokuserer på gode oplevelser for familier og unge. Er man under 13 år skal man som udgangspunkt være ifølge med en deltagende voksen, men der kan gives dispensation.
I løbet af spillet vil der være mulighed for at trække sig væk til et indendørs område og vi ønsker at tilbyde de bedste vilkår for familier med børn. Skulle der være særlige behov er man altid velkommen til at skrive til vores mail, eller tilføje det ved tilmeldingen.

Setting

I det kolde nord finder vi det berygtede folk kendt som vikinger. Interne intriger, krig, togter og magtbalancer er en stor del af hverdagen og ofte kan overlevelse kun opnås ved at gå på kompromis med sine værdier.
Vil de asetroende vikinger beholde deres rygte i resten af verdenen eller vil udefra kommende kræfter vælte deres magt? Måske ender de med at destruere sig selv efter at både moralen og troen er gået tabt.

Formidling

Vi ser det som vigtigt, at når vi laver arrangementer bliver der formidlet elementer som efterlader deltageren med nye indtryk, refleksioner og viden.
Vi har derfor 3 elementer som vi ønsker at skabe fokus på.

Natur

Gennem oplevelser i naturen og opfordring til at anvende den med respekt, mener vi at deltageren vil få ny viden og kendskab til naturen vi begiver os rundt i. 

Rollespil

Vores workshops, spildokumenter og selve spillet er en del af initiativet til forstå og lære om hvad rollespil er. Heriblandt hvilke redskaber man kan bruge, både i spillet og til hverdagen.

Samvær  

Liverollespil er en måde hvorpå man kan lære at omgås andre mennesker og i større grad styrke sociale relationer og kompetancer. Ved at fokusere på samvær, kan man i større grad opbygge; selvværd, venskaber, empati og meget mere!

Plot

Hver spilgang vil have sit eget hovedplot som i stor grad vil påvirke deltagerne. Løbende plot giver spillerne mulighed for at ændre på hvad der skal ske og i nogen grad selv sætte dagsordenen. 

Du vil som udgangspunkt ofte opleve svingende magtbalancer mellem klanerne og høvdingen. Derudover vil større rune ritualer kunne påvirke hvad der sker for karakter og den verden der bliver spillet i. Det kan også være muligt at opleve nordisk inspireret udyr under spillet!

Mini-plots

Som en del af spillet kan man løse mindre opgaver der kan give sølv, genstande eller lignende til brug i spillet. Disse opgaver vil blive delt ud af markerede karakterer og vil kunne opsøges løbende. Mini-plots er en mekanik i spillet der skal gavne spillerens oplevelse og støtte det større plot.