Racer

Mennesker

Den største del af befolkningen. Mennesket er en bred befolkning af meget forskellige typer af personer som alle har forskellige hverdage i deres liv.

Udseende: 

Mennesker ligner de rigtige hverdagsmennesker. Den eneste forskel er i hvordan de går klædt, i vikingetøj, tunikaer, posebukser og læderstøvler. 

Social kultur:

Mennesket har altid været oprørsk hvis de er blevet ledt af en tyran, men med en god konge og en god jarl er de godt tilfredse med deres liv. De har vikingetraditioner, love og ofte kan de rigtig godt lide at diskutere hvordan disse love enten kan brydes eller omgås.

Mennesket har desuden også visse traditioner, som de holder meget hårdt fast i. Disse værende sig meget forskellige. Eksempler:

 • Holmgang: Enhver mands ret til at udfordre en anden til tvekamp, til første blod er draget, til modstanderen giver op, eller til døden. Holmgangen er et helligt ritual og det er MEGET ilde set at afbryde en holmgang!

Mennesker har hverken specielle evner eller svagheder. De kan være sejder, der kan have tilknytning til guderne, og det er det eneste overnaturlige et menneske kan. Til gengæld har de heller ingen overnaturlig svaghed som de andre racer.

Ellefolk

Spidsørede, elegante og sære folk. De holder sig ofte i naturen og bryder sig ikke om folk der ødelægger den. De er magiske og sære og ikke altid til at forstå for andre racer.

Udseende:

Ellefolk er nogle skønne, fascinerende individer. De går oftest klædt i pæne klæder der afspejler deres glæde for naturen og de mere simple glæder der kommer derfra. De har spidse ører, og er glade for at tatovere elegante tegn på deres ansigt og kroppe. 

Social kultur:

Ellefolkets kultur minder meget om menneskets. De har stadig love og traditioner og har en konge der regerer over ellefolkets samfund.

Typiske love for ellefolket indebærer:

 • Forfør aldrig en anden race da det er alt for åbenlyst. Ellefolket ønsker ikke åben krig med andre racer.
 • Unødvendig ødelæggelse af naturen er det samme som at fordømme én selv. Ellefolket elsker naturen og ser ned på andre racer der fælder træer eller efterlader døde dyr. De går op i, kun at tage det absolut nødvendige. 

Specielle evner:

 • Mystisk overtalelse: Ellefolk har evnen til at overtale og “snyde” andre til at indgå i aftaler, glemme ting og til at få andre til at kunne lide dem. Denne være sig enten at mennesket eller dværgen “tilfældigvis” glemmer at de har set en elle stjæle mønter fra deres ven eller at han/hun lige pludselig synes gevaldigt godt om ellemanden. Evnen indebærer ikke sindskontrol som vi normalt kender det, men nærmere mindre forslag der dukker op i målets hoved. Du kan sagtens blive overtalt af en elle til at du kan lide ham eller at du er en af hans bedste venner, men det betyder ikke at du skal gøre alt hvad han siger, eller at du vil beskytte ham med dit liv. Det er op til målet selv at fortolke hvordan deres karakter reagerer. Måden du bruger evnen på er ved at du subtilt sætter “virkelig virkelig” ind i din sætning. Eksempel: “Synes du ikke bare at jeg er virkelig virkelig flink?”, “Jeg tror virkelig virkelig at du glemte at jeg havde lånt dine penge”. 

Svagheder:

 • Ellefolk kan ikke lyve. De kan ikke sige en direkte løgn om deres liv så afhang af det. De kan sagtens omgå sandheden eller lade være med at sige noget, hvis de bliver spurgt, men de kan på ingen måder sige en direkte løgn.

Dværge

Et standhaftigt, hårdt og guld-grådigt folkefærd. De er kendte for deres forskellige typer af skæg og de er nogle gange kendte for at snyde flere penge ud af folks punge eller for at lave magiske genstande der kan gøre dit liv meget, meget bedre!

Udseende:

 • Dværge ligner meget mennesker i deres træk, typisk har de nogle grå træk i deres hudfarve der adskiller dem fra menneskene. De går typisk med simple klæder man ville se blandt arbejdsfolk, men deres ledere kan godt lide at udsmykke sig selv med forskellige ringe og brocher. En af deres største træk er deres skæg. De kan være alt fra veltrimmede fuldskæg, til kæmpe buske af skæg.

Social kultur

 • Dværge er en meget stolt race, og det viser de igennem deres håndværk. Hver gang muligheden for konkurrence ulmer sig vil dværge gerne slå til for at vise at de er de bedste så længe konkurrencen indebærer noget de har kendskab til selvfølgelig. 
 • Dværgenes skæg byder også meget i deres kultur. en dværgs udsmykning i hans skæg viser ofte hvad hans profession er. 
 • Dværge har en specifik hilsen til andre: “Må din esse være varm” er dværgens hilsen til alle han eller hun møder. Er det en dværg der hilser tilbage, ved de godt hvordan man traditionelt svarer på det: “Og dit hjerte ligeså!”.

Specielle evner:

 • Dværge er den eneste race der ved hvordan man se og skabe magiske genstande. De kan såmænd også skabe dem men det kræver rigtig rigtig mange ressourcer og gudernes gunst til det. Som dværg må du spørge efter og læse de mærkater der bliver sat sammen med magiske genstande og dermed bekræfte at de er magiske. For at læse mærkaterne skal dværge holde den magiske genstand først. 

Svagheder:

 • Stolthed: Dværge er meget stolte i hvad de laver og hvis de bliver hånet af andre racer eller dværge vil de tage meget personligt. De vil aldrig sige nej til en udfordring også selvom de er klar over at hvis de fejler vil det muligvis bringer stor skam over dem selv.
 • Grådighed: Guld, smykker og juveler er noget af det mest dyrebare i hele verdenen, især i en dværgs øjne. Dværge vil gerne have guld i stride strømme og derfor kræver de altid en høj pris på deres håndværk og de er meget sværer at forhandle med. Hvis en forhandler vil betale overpris for dværgens evner eller genstande så vil de særdeles aldrig nogensinde sige nej.

Vætter

Store, barbariske mænd og kvinder der har en tendens til at skabe oprør og kaos i byer og skove. Er kendte for at kidnappe mennesker eller stjæle ting fordi de skal “beskytte dem”.

Udseende:

Vætter er typisk krigere, store mænd og kvinder, hvis hud enten er af en grålig eller brunlig nuance. De går oftest klædt i hvad naturen kan give dem, skind, pelse, hårdt læder som de selv har udarbejdet. De har en grovhed over deres udseende og er typisk lidt beskidte. 

Social kultur:

Vætter er delt op i mindre klaner hvor det oftest ses, at den vætte der er mest ressourcefuld og stærk regerer. Det handler ikke kun om fysisk styrke, men også kløgtighed og hvor hvorvidt vætten har beskyttet sit mål godt eller ej.

Hvis det er et menneske, har de ofte været kendt for at kidnappe mennesket “for hans eget bedste”. Ofte går klanerne i voldsom strid med hinanden, hvis klanlederne ikke er enige.

Specielle evner:

 • Fantastisk styrke: Vætter er overnaturligt stærke og kan holde selv den stærkeste menneskelige kriger nede. Måden du bruger evnen på er ved at lægge en hånd på dit offers skulder, hvorefter du bruger “virkelig, virkelig” reglen. Eksempler: “Jeg kunne virkelig, virkelig godt tænke mig, at du bliver her”, “Jeg synes virkelig, virkelig du skal følge med mig nu”.

Svagheder:

 • Beskyttertrang: En vætte vil altid vælge en person eller lokation, han eller hun er nødt til at beskytte på et tidspunkt i deres liv. Når vætten har valgt sit mål, vier de deres liv til at beskytte dette. Skulle vætten blive afskåret fra lokationen eller individet går til grunde, vil vætten blive vred, ked af det og tvivle på sig selv indtil han eller hun finder noget nyt at beskytte.